Nyomtatás
Rólunk

Rólunk

A Flamand Kormány magyarországi Képviselete a diplomáciai, politikai és társadalmi kapcsolatokért felelős Flandria és Magyarország között.

A Képviselet hatáskörébe tartozó témák a belga államrendszert tükrözik: azokkal a politikai és közösségi témákkal, amelyek Belgiumban a régiók hatáskörébe tartoznak, külföldön is a Flamand Képviseletek foglalkoznak. A Flamand Képviselet felelős a Flandria és Magyarország közötti kommunikációért, tájékoztatásért, információk gyűjtéséért és terjesztéséért, illetve az intézmények közötti kapcsolattartásért.

Emellett a Képviselet felelős a flamand miniszterek és parlamenti képviselők magyarországi látogatásáért is.

A Képviselet magyar partnerei közé tartoznak többek között a politikai döntéshozók és a helyi hatóságok.

A megbeszélések mellett nagy hangsúlyt fektetünk az egyre bővülő szociális és civil kapcsolatainkra. Azoknak a témáknak, amelyek egy minőségi társadalom létrejöttében fontos szerepet játszanak Flandriában, kiemelt figyelmet szentelünk. Ilyen témakörök az oktatás, az egészségügy, a szociális ellátás, a szövetségi állam szerkezete, a tudomány és innováció, a mezőgazdaság, a környezetvédelem, a kultúra, a művészetek és a kulturális örökség.

A holland nyelv oktatása szintén kiemelt figyelmet élvez. Az oktatás támogatása érdekében alapítottuk meg a Képviseleten található könyvtárunkat, amelyben jelentősebb flamand szépirodalmi és tudományos munkák fellelhetők. A könyvtárunkat a debreceni és a budapesti egyetemek Néderlandisztika Intézeteivel együttműködve folyamatosan bővítjük.

Más területekhez kapcsolódva Flandria más szervezeteket is létrehozott külföldön. Ezek közé tartozik a Flamand Kereskedelmi Képviselet, amely Flandria Kereskedelemi érdekeit képviseli.

A Flamand Kormány Képviselet nem nyújt konzuli szolgáltatásokat; ezt a feladatot a budapesti Belga Nagykövetség látja el.

A Magyarországon élő flamand állampolgárok kérdéseikkel fordulhatnak a Flamand Képviselet mellett a Flamandok a Világban szervezethez is, amely nagy segítséget nyújthat a külföldön élő vagy dolgozó flamandoknak és családjaiknak.